söndag 1 maj 2011

När jag skriver att vi är igång med en konstskola så hajar till och med jag till. Måste tänka efter och redogöra vad nu detta är.
Mm, Mm Var börjar man ? Matunda är en skön rastakille...  Ja men du skulle berätta om en konstskola!!!. Har den redan börjat eller är det bara en av Ewouts vilda tankar?
Jo den har redan börjat. Vad säger han? Har han börjat en konstskola? Jo det är så att Matunda gick på en skulpturskola i Bagamoyo…. Ja men nu vill vi höra om en konstskola som redan har börjat i Matanana.

Matanana ligger 700 km från Bagamoyo. Denna Matunda gick utbildning på skulpturskolan i Bagamoyo...!? Låt mig berätta klart. OK. Och nu är Matunda en av vara medarbetare....!
Och han har börjad utbilda i konst. Dels skulpturer dels målning dels sång och dans, HAN ÄR VÅR KONST OCH KREATIVITETS ANSVARIGE . Volontärerna har nu mindre tid med att arbeta för de upplyser mig om att de ska dansa med Matunda..!!!!!! Barnen har knappt tid med att gå i skolan för de ska dansa och skulptera med Matunda. (Matunda betyder frukt på Swahili och jag vet inte vad för frukt vi har fått här på gården för nu är hela platsen en stor konstutställning. Först kom en kille "Rasta" och han fejade och rumsterade så man knappt kände igen sig . Sen kom denna frukt och stället ser ut som en konstutställning. Frukten tog med sig sin bror Jemshid som bara drömmer om att vara safari och äventyrsansvarig.
Snälla ni. Jag som trodde att Afrikaner inte var så kreativa men nu är det Karibiska toner överallt. Rasta, Rasta Jamajka. Vi förbereder en utställning på Nationalmuseet i Dar es salaam. Jo ni hörde rätt !.Det är här Bagamoyo kommer in . I Bagamoyo är denna skulpturskolan som höll på att kollapsa. Därför att de nu saknade den MUSUNGO, västerlandare som kan ge den struktur. O skratta inte nu men nu har de hittat mig att ge struktur.(historien är ju totalt sannslös)
Jag har redan kontakt med Nationalmuseet och de ska ha ett möte med oss att ha en utställning där. Huvudpjäsen blir en fantastisk skulptur med en slavdrivare som piskar en slav. (pjäsen är i naturlig storlek) Stora trummor en mängd med sköna pjäser målningar m.m. Vi ska även ha en kreativitetshörna på utställningar där människor kan prova på att skulptera i lera. Så skolan som höll på att kollapsa i Bagamoyo har nu ynglat av sig den har fått en syskonskola i Matanana.....(med Ewout som struktur ansvarig) Försök att hålla detta hemlig  för man kommer att skratta ihjäl sig! Tänk om vi kunde ta med vår härliga musikaliska storfamilj och sjunga och dansa i samband med utställningen på nationalmuseet..
Mm....Det var ju en tanke.

Men först ska jag hem och förbereda för påskmåltiderna. Det ska grillas .En spädgris och en get. 8 höns, 90 ägg 15 kg kantareller 10 kg passionsfrukter, potatis vitkål tomater och lök. Hoppas att det räcker. Vi är många kring elden . Gäster i olika former. Givande och behövande människor i en härlig blandning.

Salome är tillbaka från Nairobi så nu ar det ordning i boet igen. Salome försöker att begränsa sin man och då blir han sur. Ska jag inte jobba för att Justin ska kunna åka på en resa till Tyskland ??? till läkaren Thomas och hans generösa familj eller ska jag inte hämta de två tjejerna som är i desperat behov av stöd med nya kläder m.m. Eller ska jag vänta med att bygga upp det nedbrunna huset? Salome ger upp för hon inser att det ar svårt att begränsa Ewout. Ewout har så mycket argument varför han gör allt han gör, så hon inser att det är bara att acceptera .
Kramar till Er alla . Vill önska er en glad påsk.

Låt oss vakna.

Låt oss vakna ur vår dvala
söka djupt förborgad skatt.
Låt oss leva, älska, lida
gemensamt snubbla, sträva strida.

Låt oss dansa , svettas, kämpa,
tillsammans riva, bygga, plöja
ösande ur stjärnfyllt fat.
Låt oss stiga ur vår dvala,
skyndsamt välja enad väg.

Låt oss sköta våra plikter,
glatt i frihet, stadigt sträva,
tillsammans fråga och välsigna,
vara tysta och ge genklang.
Låt oss uppstå ur vår tvekan
och smälta samman uti ljuset

Ewout van Alphen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar