lördag 5 mars 2011

Hej läsare och vänner.
Det är olika perioder då man har lätt för att skriva dagbok och då det är mera svårt. Just nu är det inte så lätt. Inte för att det inte händer så mycket utan mera för att det är mycket arbete att utföra som kanske inte är så intressant att läsa om.


Men om man då bortser från till exempel igår kväll. En riktig höjdarkväll då det var taklagsfest för vår nya Aula vårt ALL rum eller vad som ska bli namnet för denna härliga lokal.
Lokalen är så stimulerande för kreativ verksamhet Rymden och de rena ytorna.

TACK MARIE OCH ROBBIN för ert fantastiska ekonomiska stöd !!!!!!!!!!!!
Vi var ca 50 personer men det kändes inte så mycket så 150 personer kan lokalen rymma utan att det blir trångt. Självklart var det sång och dans som var det viktigaste innehållet. Men även god mat och en liten cermoni.

För övrigt har arbetet dessa dagar mest bestått av att planera och samtala med gäster både från Holland och Tyskland. Fantastiska människor kommer och vill stötta vår verksamhet. Jag är verkligen tacksam.

Odlingen fungerar mycket bra . Biologisk odling är så fungerande och viktig här. Många tror att det handlar om näringen i jorden som behöver optimeras. Men strukturen i jorden är minst lika viktig.
Genom att se till att man har mycket organiskt material i jorden så fungerar det. Strukturen i jorden lakas inte ut, mickrolivet frodas. Jag är mycket aktiv att ta bort myror ur odlingen. Myrorna är förödande för maskarna. men nu när jag håller efter myrorna så börjar det komma in en hel del mask i jorden.

Det är så härlig att arbeta med en lucker och fungerande jord. Vi blandar olika grödor. Tack vare att det mesta sker med handkraft, så är det inte besvärande att ha olika grödor på samma fält. Majsen är den gröda vi har mest av men i samma fält står även potatis. Potatisen kommer nära nog som ogräs eftersom kvarbliven potatis inte fryser bort så har man potatis kvar sen tidigare år.

Bönor och ärtor sår jag överallt. Bönorna behöver sås tidig så de sås ihop med Majsen men sen när vi hackar och rensar så har vi alltid ärtor mer oss som vi sår i luckorna mellan andra växter.
Det ser härlig ut med dessa blandgrödor. Man går i åkern och där kan man hitta mumsiga saker till middag .

Idag blir det färskpotatis ärtor sallad morötter och en tomat och avokado sallad. Salome kom även hem med några liter kantareller. Vi har gott om passions frukt. Funderar på att göra  juce av den .

Välkommen till middagen!!!

1 kommentar:

  1. Jag är en hängiven mykolog. Finns det Kantareller i Afrika!?
    Jag är fascinerad av ditt arbete och dn hängivenhet. Bevara ditt hjärta!

    SvaraRadera