söndag 10 april 2011

Vilken dag!!!

Ca 150 människor från byn kom för att vara till nytta för Moyo kwa Moyo. (Heart to Heart) Hela det nerbrunna husets takplåt och allt tegel flyttades bort från fundamentet. Det ser ut som att fundamentet och golvet är användbart för det nya huset. Ser tyvärr inte än vilka som har bidragit med gåvor för återuppbyggnaden, mera än att jag vet att våra vänner från Kenzan Tours har återigen bidragit.
Vissheten om att vi kommer att få hjälp gör att vi redan har fraktad hit nytt tegel till bygget. Platsen sjuder av aktivitet.. Langningskedjor ordnades och under glada rop och skratt arbetades det febrilt.
Byggplattan på 20 x 10 meter blev frilagd. Vi kan nu planera för återuppbyggande. Fundera på att låta ingången bli från långsidan så som huset ser ut i Bumulayinga. Då slipper vi den långa korridoren och vardagsrummet blir stort.

Sedan åt alla 150 människor en god soppa tillsammans. Dagisbarnen sjöng och spexade som underhållning. JAG ÄR LYCKLIG!!!! En mera minnesvärd dag är svårt att föreställa sig.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De två volontärerna Sofia och Hanna från Täby vårdgymnasiet har nu träffat sin skyddsling Ciamin. Ciamin som har ett hjärtfel och behöver opereras. Jag tror att dessa två volontärer kommer att lyckas att skämma bort Ciamin på de få dagar som de har på sig att lära kanna honom. Ciamin som har en puls i vilande på 120 ser ut som ett bortskämd svensk barn där hon går i sin nya klänning och en påse godis som hon tänker äta upp alldeles ensam. Sofia och Hanna turas om att dalta med Ciamin. De är helt underbart att skåda. Volontärerna är fast beslutade om att kämpa för att rädda henne.

Dagen slutade med sång och dans kring elden efter kvällsmaten. 8 volontärer är på väg att avsluta sin period här. Den sista sången blev stilla och vemodig. " Vi tackar Er som var här och brydde Er om oss i Matanana" Vi hoppas att ni kommer att minnas oss  så som vi kommer att minnas Er.
Hoppas att vi kommer att träffas i en framtid igen".!!!!!!!
TACK FÖR ERA INSATSER.!!!
Hälsningar från Ewout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar