måndag 22 augusti 2011

Salome är som en Madonna...

Mild och tålig. Hon får mycket hjälp från omgivningen  men till slut är det ju hon som sover med Johannes. Hon som ammar och pysslar. Johannes  är inte längre så nöjd med att bli lagd att sova. Han vill vara i centrum . Helst ska man röra sig när man håller honom i famnen. Det går inte att bara sitta och koppla av. Ansiktet förvrider sig och tungan blir som en liten strut och han tjuter ett par minuter. Är det magknip tro??? Han sover nästan hela natten så det är ändå inte så dåligt.

Det är även mycket  med andra aktiviteter, men det går bra för Salome att prioritera Johannes och  ägna sig helhjärtat åt honom .
Hoppas att läsarna inte tröttnar på mina baby och familjeberattelser. Jag är så uppslukad av vår lilla kärnfamilj . Min älskade Salome."drottningen" vacker och numera så mild. Akisa sprallande testande  hon har plötsligen växt ifrån sin knubbighet. Hon är ett riktig skolbarn som sitter och plirar med penna skrifter och böcker. Det är härlig att läsa sagor för henne. Hon ligger på min arm och följer varje ord.......

Nej då.. Oroa er inte... Jag glömmer inte storfamiljen. Siamin (flickan med hjärtfel) ska snart åka för att ta kardiolog tester. Vi har fått pengar till förberedande läkarundersökningar i Dar es salaam så att det blir utrett hur vi kan hjälpa henne med en eventuell hjärtoperation.

TACK SOFIA, MALIN OCH ALLA SOM HJÄLPER ATT FÅ FRAM DE STORA PENGAR SOM KRÄVS FÖR EN HJÄRT OPERATION TILL VÅR UNDERBARA SIAMIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dr. Thomas har åkt till Tyskland igen. Han lämnar efter sig stora förväntningar för framtiden. Thomas är verkligen en "DOKTOR "i största bemärkelse. Folk pratar om mirakel och det har kommit patienter från när och fjärran . Det har alltså upprättats en Ideel förening "Matanana e.V."   i tyskland. Hela händelsen med ett hälsocenter här i Matanana är i deras regi. Mark har inköpts i anslutning till vår verksamhet, och redan nu har 200 patienter fått kunnig behandling.
Hoppas att något liknande kommer att hända med skolbyggandet. En liten kindergarten kan vi klara i egen regi, men sen är det nog bättre att det sker i en fristående verksamhet. . Måste skynda mig nu. Inköpslistan för dagens behov är lång.

Kramar till er alla från oss i Matanana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar