fredag 5 augusti 2011

Det är stundvis väldig kylig här. Högplatån på 2000 meter är stundvis blåsigt och kallt.
I vårt privata hus har vi en öppen spis och den är bra att tända nu. Lilla Johannes ska ju inte frysa. Har inte haft någon mera kontakt med honom . Det är alltid någon som står före i kön. Salome är den härligaste mamma som man kan tänka sig.
 
Hörde av från min vän Jeroen från Holland. Han har bott här en längre tid och han är gift här i Tanzania och han har erfarit att det är bäst att vara med på den Afrikanska kulturens kvinnomaffia den första tiden efter födseln.
Han tog sig för att skaffa sig en privat sfär kring sin lilla familj men det resulterade sig i att  hans frus familj till stor uttsträckning har brutit med dem. Kan även se att barnet och modern mår bra i det afrikanska beskydd som den nu är inbäddat i. Jag sover i samma rum fast på en annan säng, men jag har fortfarande inte hört Johannes gråta mer än en liten gnyltning!!!

Naturmedicin seminariet med Annamed, Pieter Felessi. Tomas Koch m.m kommer att bli ytterst intressant. Det är ett avanserat kunnigt gäng som  sammlas kring viktiga frågor. Min och Salomes roll är framför allt att vara värdar på stället. Men i var omvårdande uppgift ser det även ut att (framför allt Salome) har en helande uppgift. Det är vi som ger förtroende för framtiden i denna byggd. Det är vi som drar hit bra läkare och det är vi som ger arbete och kan marknadsföra byggdens produkter.
 
Restaurangen har trots att den inte är fullt uppnådd än fått en rolig prägel . Så snart det är matlagningsbehov så är alla våra ungdommar redo att vara behjälpliga. De tänder elden rensar grönsaker och kommer med tvättvatten till gästernas händer. Serverar och  diskar. Specialiteten på detta ställe är i hög grad den familjära stämmningen.
Gästerna blir helt inponerade av alla positiva barn. Man har svårt att konsentrera sig på maten och samtalen kring bordet, när barnen serverar och utanför är det ett femtiotal härliga barn som ska äta sin lunch. De leker och är helt otroligt underbara.....
 
Hälsningar från Ewout.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar