söndag 19 september 2010

Baba Evelina är hemma igen dvs mesta tiden hemma hos oss. Han ska även få hjälp och en del stöd i sitt egna hem. Det är för mycket ansvar för en tioårig flicka att sköta honom.
Ja det var en ödestiger dag när han för två år sedan fick ett epelepsi anfall och ramlade i elden. Hans liv gick att rädda men han blev av med sin ena arm ända från axeln. Man amputerade då även hans fingrar på den andra handen förutom tummen. Men det otäcka såret på ovansidan av den kvarvarande handen ville inte läka. Infektion efter infektion. Och nu har läkarna amputerad även denna hand. Till min förvåning ganska högt uppe(ca 10 cm) nedanför armbågen. Med stor tacksamhet har vi tagit emot löfte om att skaffa en protes och ekonomisk hjälp.
Var och hämtade volontärer från flyget i Dar es salaam. Det är en ganska kämpig resa 700 km fram och tillbaka på dåliga vägar och stökig trafik. Denna gång råkade vi även ut för en  kamera stöld. Vi sitter i den långsamt sniglande  stadstrafiken och plötsligen snabb som en orm kommer en hand in genom den öppna bilrutan och rycker till sig kameran. Vi fick acceptera detta tråkiga missöde. Hade vi börjat springa efter tjuven så kunde mera ha blivit stulet och man hade utsatt sig allt för mycket för rån och våld. Men jobbig blev det och kanske även en dyrköpt läxa. Det finns många tjuvar i slummområderna i en stor stad som DAR Es Salaam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Några söta ungar spanar på dessa förunderligt vita människor. Dessa människor tycks ha obegränsad med pengar. Kanske vid någon tidigare situation har någon  musungos (vit) givit dem en slant så barnen sätter på sig sina sötaste miner och blir flitig fotograferade. Efter ett tag sa piper en av ungarna fram att de vill ha pengar. Detta upprör den fotograferande musungon.
Men tänk efter vilket signal gav du ???

Denna bild är även användbar till att förstå vad som händer när man ger småslantar till höger och vänster.... Man fostrar TILL TIGGARE.
Att hjälpa en människa i nöd, en människa som inte kan försörja sig är en välgärning,men att fostra människor till att bli en tiggare är mycket negativ.






Hälsningar Ewout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar