söndag 5 september 2010




                         Sammanställning av samtliga verksamheter.


Den viktigaste och mest omfattande verksamheten är de fyra daghemmen. Dessa daghem är finansierad av den ideella föreningen Yatima Heart to Heart pg nr 900159-5.

Daghemmet i Matanana har 15 daghemsbarn plus att det kommer ca 60 skolbarn 5 dagar i veckan för att äta lunch. Det är tre personal som tar hand om arbetet här.

Daghemmet i Bumulainga har 10 daghemsbarn. Två mentalt handikappade ungdomar samt 80 skolbarn som kommer och äter lunch. Tre personal tar hand om arbetet där.

Daghemmet i Uluolole har 10 daghemsbarn samt 33 som kommer och äter lunch.Två personal har hand om verksamheten där.

Daghemmet i Mtula har 12 daghemsbarn varav en är en cp-skadad flicka samt att det kommer 35 skolbarn och och äter lunch.


Detta innebär att ca 250 barn är påverkade av denna verksamhet. Behovet av hjälp är mycket större. Nu
 kan vi bara hjälpa barn upp till klass 4 men vår önskan är att kunna ta emot behövande barn upp till klass 7.

Andra verksamheter som inte faller under den svenska föreningen är följande.

Storfamiljen Mamma och Pappa Ewout och Salome i en omfattande storfamilj med 4 småbarn.5 knattinga och 8 ungdomar.Dessutom en hel del volontären och andra gäster som här kan mötas runt grytan.

Odlingen är på ca 4 ha och 50 ha skogsmark.Att det finns många grisar sätter sin prägel på i stort och smått.och tillsammans är det nu ca 80 grisar. Dessa grisar är frigående inom en större inhängnad. Att det finns många grisar påverkar odlingen på ett possitvt sätt eftersom det blir lättare att genomföra en bra växtlighet. Marken blir ogräsrensad och gödslad
Förhoppningen är att vi ska kunna ha odlingar med växter till naturmedicin. Grisköttet ska förädlas genom rökning och torkning. Vi försöker i görligaste mån att tillämpa biodynamiska odlingsprinciper.

Saba är ett hem i Iringa för gatubarn och på annat vis behövande barn. Vi hjälper denna verksamhet genom att bemanna med 4 volontärer där. Vi håller nu på att bygga ett litet bageri där vi startar en yrkesskola för bagare. 

Volontärerna som kommer till vår verksamhet har varit från Holland och Tyskland men de flesta kommer från Sverige genom kontaktförmedlingen Volontärresor i Stockholm. Volontärerna är en viktig del i att projektet här har kunnat utveckla sig och ska  fortsätta att utveckla sig.

På grund av de olika verksamheterna så finns det meningsfulla uppgifter till många volontärer. Man kan bo i Iringa och arbeta med gatubarnen. De kan även bo enkelt på de olika barnhemmen so finns här och snart är även stora huset i Bumulainga klart och då finns det även rum där för några volontärer.

Vi lägger ner ett omfattande arbete på "Barnens rättigheter". Syftet är att kunna påverka så att barn inte ska behöva bli slagna i skolorna längre. Vi arbetar mot sexuell utnyttjande och mot barnarbete. I programmet som vi presenterar utlovar vi stöd till de skolor som låter sig påverkas positivt till detta. (Jag är mycket angelägen att kunna få hjälp med att köpa en filmprojektor till datorn så vi kan visa kunskapsförmedlande filmer)

Vi hjälper ett 15-tal handikappade i Mafinga. Tre handdrivna rullstolar har inköpts. Vi stimulerar även till att man i cooperativ anda utvecklar produkt tillverkningen.

Vi har även ett 50-tal hivsmittade människor som vi stimulerar till cooperativ verksamhet.

Detta var en summering av det viktigaste i verksamheten. Sedan att vi bygger hus till behövande familjer och hjälper barn och och andra behövande individer är för oss en självklarhet.

Mycket arbete men även mycket stimulerande.

Hälsningar från Ewout.





Hungriga barn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar