söndag 16 januari 2011

Stackars Afrika !!!

Inser allt mera att det finns många saker som gör Afrika fattigt. En påtaglig sak är att så snart det finns någon med kraft kunskap och ambition så smygs den in i mera ekonomisk starka områden. Personen får ett arbete i en hjälporganisation och kanske flyttar så småningom till givarlandet. En utbildad läkare eller sjuksköterska. blir erbjuden arbete i ett ekonomisk starkare område.

Den som har skrapat ihop till ett hus han bygger hellre i storstadsområden.Pengar kunskap och ambition sugs ut ur den fattiga landsbygden. Även den fattiga får för få chanser på den outvecklade landsbygden. Ungdomarna flyr till storstadsområden. Detta är naturligtvis inte unik för Afrika men kan ändå hjälpa oss att förstå hur vi ska hjälpa till att utveckla landsbygden.

Det stora som pågår i landsbygdsutvecklingen hos oss är bygget av vårt "kulturhus" . Det blir en härlig sal som är 17 x 9meter stor. Jag är så glad för det värdefulla ekonomiska stödet som vi får av engagerade volontärer. Hoppas att det ska bli invigningsfest eller så får det bli taklagsfest innan de åker tillbaka till sina arbeten i Sverige

Det andra som trycker på är att alla skolor vill ha vår hjälp att engagera clubbar där engelska språket är en av huvudingredienserna. Problemet är att det handlar om så väldigt många barn och ungdomar. Så det är svårt att se hur vi ska kunna räcka till. Vi kanske bör koncentrera oss på vår närmaste omgivning och låta kulturhuset vara ett centrum för denna uppgift.

Tänk er så härlig. Ungdomarna kommer, det är musik med Mickel Jackson  Abba eller vad det nu är. Sen blir det sång och dans och en liten teater pjäs. Och höjdpunkten vore om vi kunde få tag i en projektor för att visa en engelsktalande filmer.


Ungdomarna går hem och man hör hur de härmar Indiana Jones eller John Weine.

Hälsningar Ewout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar