onsdag 16 mars 2011

Jag får då och då förfrågan om det är möjlig att adoptera föräldralösa barn från barnhem i Tanzania. DET ÄR INTE MÖJLIG Däremot kan man stötta ett fadderbarn och kanske knyta ett tätare band med detta barn. Hjälpa det med sin skolgång och andra kostnader.

Man kan komma på semester och vara med barnet. Lära sig swahili och lära barnet engelska eller svenska.  Sedan när barnet har blivit äldre så kan man kanske bjuda barnet att bo i sverige för att gå på universitetet eller liknande. Det är visst möjlig att adoptera från Kenya, men det krävs mycket. Man ska lära sig swahili och man måste vara ett halvt år i Kenya m.m.

Jag tycker det är bra att det är så svårt att adoptera. Har sett riktiga skräck exempel på hur fel det kan bli att dra barnet ur sin hemmiljö. Barnen blir ofta gräslig bortskämda av sina välvilliga adoptivföräldrar.


Kom och bo hos oss ett tag. Var betalande gäst. Du kan bo med barnen i storfamilj och ändå ha din privata miljö. Det vackra huset i Bumylainga med sitt fantastiska läge står öppet för denna möjlighet.........
Hälsningar Mr Moyo….

1 kommentar:

  1. Min bror adopterade en son från Kenya för två år sedan i samband med att jag var hos er, och ja, det var en lång process. Dom fick stanna där i 8 månader innan allt var klart och de kunde åka hem. Dock behövde de inte lära sig swahili, som du skriver. Vill man adoptera från Afrika och är beredd att lägga några månader av sitt liv på att få en inblick i kulturen som barnet kommer ifrån och lära känna varandra på plats kan Kenya vara ett bra alternativ!
    Kram

    SvaraRadera