söndag 6 mars 2011

Gode Gud förbarma dig över oss.
Förbarma dig över dem som inget har.
Förbarma dig över dem som har tappad allt hopp
Gode Gud förbarma dig över oss.
Förbarma dig över de som drunknar i överflöd.
Förbarma dig över dem som är oförmögna att se andras nöd.
Gode Gud förbarma dig over oss.
Förbarma dig över våra vänner och förbarma dig över våra fiender.
Förbarma dig över oss.

Det är inte alltid i vår glädje som vi tackar och ber till något som är större en vårt begränsade människors varande. Jag kom på mig att jag föll i bön när vi besökte den lilla familjen Baba Evelina (han utan armar) och Evelina 12 år och och brodern till Baba Evelina.

Denna lilla skara kämpar i ett vansinnigt underläge. Ingen inkomst endast en liten åkerbit att odla sin mat. Inget som helst socialt stöd förutom det stöd de nu får från familjen Ambertsson Angela, Ingemar och Sonen Oliver. Familjen Ambertsson hjälper stort men det är en ganska orimlig uppgift för en ensam familj. Behovet är mycket omfattande .

Familjen Ambertsson har hjälpt med en protes till den ena armstumpen som är kvar och de ger ett månadsstöd till familjen. Detta är mycket men har inte löst hela problemet. Baba Evelina är nu så stolt att han nu inte behöver bli matad längre. Men allt annat som hans hygien m.m måste skötas av andra och en stor del av den uppgiften faller på dottern Evelina.
Vi som känner Evelina våndas för hennes skull. Jag känner Evelina redan från året 2004 då vi startade vår daghems- verksamhet. Hon var redan som liten en av våra första skyddslingar.

Behovet som nu tränger sig på är att huset som de bor i är mycket dåligt. Taket läcker och det går inte att få det fräsht med jordgolv. Även råttor är ett besvärande problem Evelina skulle behöva ett något så när frächt eget rum. Det skulle behövas ett våtrum. Ett rum för Baba Evelinas hygien.

Familjen Ambertsson är beredda att stötta ett byggande. Min önskan är att vi kan bli flera så att vi kan bygga ett litet stoltare hus med plåttak och cement golv.Ett sådant hus skulle kosta ca 15000 kr. Detta + lite behövande inredning skulle tillsammans gå på ca 20.000 kr.

Ni som vill vara med på att stötta denna familj kan ta kontakt med Familjen Ambertsson.

Tillsammans borde vi kunna göra något bra.
email.ingemar1ambertsson@gmail.com


Den som vill stödja oss kan även göra det på vårt 90 PG- kontoYatima 900159-5.
Det går även att nå mig på min mail.
ewoutvanalphen@msn.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar