söndag 19 december 2010

 Det märks att vi börjar närma oss julen. Volontärerna sjunger julvisor.  Det kommer att bli så rolig att vara så många udda människor och mängder med barn. Ska också se till att det kommer ett par körer...Felicians klass har ett gäng härliga ungdomar som kommer då och då . De sjunger dansar och spelar teater.
Teater är ett så bra sett att åskådliggöra ett budskap.
Nuvarande volontärer blev mycket rörda när vi besökte en mormor som tar hand om 7 barn. Hennes lilla åker räcker inte till för att försörja hela denna skara. Det finns en del släktingar som borde hjälpa henne men det tycks som att hon står verkligen helt ensam med denna ofantliga uppgift. När vi kom så fick vi redan utdelning för vår önskan att hjälpa. Barnen kom springande och slängde sig om halsen på oss!!! Man förvånar sig över hur så svårt  ansatta barn kan åstadkomma så mycket glädje. Den ena volontären blev lite illa berörd."Här kommer vi vita som jultomtar och har alltid övertaget"  Håller med henne, men skulle det ha varit bättre om vi inte stöttade henne?

Hälsningar Ewout

1 kommentar:

  1. Hej Ewout tänker på er hela tiden ni finns i min hjärna men mest i mitt hjärta. Jag har nu fått iväg tygblöjor till en tjej i Alingsås som åker ner i jan. 2011. Jag vill passa på att önska en riktigt GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR 2011 till er ALLA i MATANANA. kram <3<3<3 från Inga-Lill Eriksson i Bäsna DALARNA.

    SvaraRadera