måndag 1 november 2010

Ni upptäcker snart att berättelserna från Afrika pendlar mellan fantastisk, underbart och grymt jävligt.(Ursäkta uttrycket)
Ytterligheterna är stora. Det grymt jävliga denna gång  är att en av volontärerna blev överfallen i sexuellt syfte. Hon spatserade och njöt av den vackra naturen då hon blev angripen bakifrån och fasthållen. Syftet var att bära in henne i buskarna. Som tur var så reagerade hon med att skrika och bita sin angripare i armen. Så snälla ni som åker hit tänk er för!!!!! Det är ingen barnlek med det   arbete som vi utför under svåra omständigheter. Från Sverige är vi kanske vana att tryggheten är reglerad och under kontroll.Här är det inte så. Jag har tjatat om vikten av att undvika utmanande kläder som visar för mycket av kroppen. Många tycker att jag överdriver men tro mig.. Som ovan besökare här kan man inte bedömma sådant. Det gick vägen den här gången lyckligtvis nog och volontären har kunnat bearbetat sin skrämmande upplevelse.

Reglerna är!!!!! Gå inte ensam på utflykter och undvik gränder och mörka platser. Väskryckning är förekommande och stölder är vanliga.  Ni måste förstå att det mest exotiska och upphetsande som en Afrikansk man kan tänka sig är en ung lättklädd blond västerländska. Han ser det  som ett stort bingo om han kan bli vän med en svensk tjej och drömmen över alla drömmar att kunna gifta  sig med henne.

Ewout
1 november

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar