söndag 25 mars 2012



Tillbaka till Matananas röda jord...

Hej alla läsare.

Tänkte att jag skulle berätta lite om mitt besök i Matanana där jag var och hälsade på för ungefär en månad sedan . Ett kärt återbesök och så roligt att träffa alla barnen igen. Dom var som vanligt glada och hade vuxit på sig en hel del.
Jag träffade också många helt underbara volontärer som var där och jag måste säga att blev väldigt imponerade av deras arbete där.
Jessika och Sanna som gör ett helt fantastiskt jobb med att få färdigt huset i Bumalyinga så att barnhemmet kan komma igång.
Jessika och Sanna
Linnea och Ella som startade igång undervisning i engelska för både barn och dom vuxna som arbetar på gården. Det var härligt att se hur både dom eleverna var engagerad i detta. Sedan åkte Ella vidare och då gick Sara in som lärare med Linnea.

Linnea och Ella
Jocke som alltid är fylld av energi byggde bland annat ett hönshus tillsammans med Simon men tyvärr så flög alla höns ut dagen efter eftersom dom upptäckte att det inte fanns något tak så det var bara att ta nya tag och fixa ett tak.
Lotta Ida och Isabell tog hand om barnen i Uleole och dom fann verkligen sin roll där.
Vi drabbades nästan alla av magsjukor en del fick malaria så ett tag var det rena sjukstugan i Matanana men alla blev friska och kom igång med jobbet igen. Jag måste säga att alla volontärer har en mycket god vilja att vara till hjälp men det är lätt att känna sig lite vilsen när man kommer och möter en helt ny kultur. Man kan aldrig föreställa sig hur det är innan man kommit dit och då är det viktigt med stöd.
Det har hänt mycket sedan jag var där sist för ett år sedan. Ett stort nytt kök finns där nu och en  stor samlingssal där man numera har avslutningsfest för volontärer och då uppträder barnen med sång och dans så det står härliga till.
Även en restaurang har tillkommit och allt ligger i samma byggnad. Det har också tillkommit ett fint litet gästhus på gården.


Tjejsnack
Gästhus
 
Avslutar med att lägga in lite bilder
Hälsningar Catharina Lind
 
 
Evelina Babelina som jobbar på gården

Hungriga barn

Bus på gång kanske.
Lilla Sara
Wittney
Alfa lär sig engelska
Engelsk lektion
Gott gott
Sara
Jocke



Trötta volontärer

Sara och Dao bygger

Sanna

Glada Linnea

Hotellet där volontärerna bor

Lilla huset på prärien

































 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar