torsdag 29 mars 2012

Hej igen alla vänner...

Det kan nog kännas märklig för den som kommer till ett nytt land att upptäcka att inte alla människor uppskattar dennes ankomst. Oberoende av om han är en erfaren läkare, hjälparbetare företagare eller liknande. Så är det i Sverige och är det i Tanzania. Vi som kommer förväntar oss uppskattning för våra ansträngningar men det finns alla slags människor. En del kan bli avundssjuka och andra kan tro att vi endast hjälper för att vi gör personliga vinningar.
Här i byn var det någon vars ko dog. Denna person går nu och berättar att hans ko dog på grund av att det är vita människor i byn!?
I Sverige uppstår partier som värnar om att hålla Sverige Svensk. Här kan hjälpverksamhet tolkas som intrång på den Tanzaniska integriteten. Detta trots att Tanzania har ett starkt beroende av hjälp utifrån.
Stödtagare i Sverige kan oja sig över socialens snålhet. Här kan man höra att vi borde hjälpa mera, att det som vi gör inte motsvarar vår förmåga att hjälpa så den tacksamhet som man förväntar sig kan ofta utebli. Då gäller det att komma ihåg att vi gör våra ansträngningar för de underbara barnens skull. Deras strålande ögon får vara tack nog.

Hälsningar Ewout...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar