tisdag 24 september 2013

Idag vill jag sända hälsningar från Ulole.


Ulole är en by nära Matanana. Matanana är på sätt och vis Ulules storebror. Matanana är dels beroende av Moyo kwa Moyos insats mera utvecklad.
 I Matanana finns avlönade inkomstmöjligheter och här finns avsättning för lokala produkter Här har utvecklingen kommit till ett stadium där man vågar satsa pa företagandet.
Jag blev bjuden att vara högtidstalare vid skolavslutningen vid skolan i Ulole. Vi har varit aktiva i skolans aktiviteter. Skänkt skoltröjor till samtliga elever, varit aktiva med undervisningen och stöttat med trummor, renovering m.m.
Nu var skolans fråga om vi kan intensifiera vårt samarbete. Stora renoveringar behövs så att skollokalerna inte ska rasa. Det behövs flera klassrum och det behövs skolbänkar. Man vill att jag ska vara deras mentor och rådgivare.


 Genast uppstår då frågan om man kan utveckla ett skolsystem bättre genom att gå in i skolan och förändra inifrån eller åstadkommer man mera genom att bygga en egen skola och föregå med ett exempel. Jessica och Linnea är igång med sitt skolbygge. Vill stötta deras lovvärda initiativ men samtidig känns det inte fel att stötta barnens möjligheter genom ett intensivt samarbete med befintliga skolor.

Ulole ligger mig varmt om hjärtat. Vi började vår Moyo kwa Moyo daghemsverksamhet redan 2005. Många barn har fått stöd igenom vår verksamhet. Det är roligt att se hur barn har växt upp under dessa år och nu är redo att börja högstadiet.

Hälsningar Ewout

 

 





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar