lördag 21 september 2013

Hej ni som besöker oss i oktober.



Det är alltså Karolina , Agnes och Jens som kommer i oktober. Det kommer även några vänner som har varit har tidigare. Bland andra Eva som har varit med från början och det ska bli rolig att skryta lite för henne om vad som har utvecklats sen hon var har sist. Det ska även bli en höjdare att presentera henne för min son Johannes. Eva är lite som ett släkting till oss, och det gör det än mera rolig. Vi förväntar vi oss också besök av Catharina som är en aktiv del av vår familj. Hon har varit här upprepade gånger och hon hjälper mig bland andra att få bloggen i läsbart skick.
I oktober kommer det att bli en stor aktivitet med invigning av dispenser här i Matanana. Moyo kwa Moyo har varit aktiv tillblivelse av denna viktiga sjukstuga. Vi i storfamiljen kommer också att ha ett framträdande när en mängd "höjdare" ska besöka Matanana. Volontärer och besökare förväntas att vara aktiva deltagare i aktiviteterna.
Jag frågade någon gång, vad det var som gjorde en högtid till att bli lyckad och svaret blev " att det finns soda drickor och att det fins Musungo (västerländare) med på festen, så denna gång kommer det att bli en bra invigning och drickorna har blivit inköpta.


Vad kan ni som besökare delta i.

Barnen självklart.
Vidare uppgifter. Att hjälpa med matlagningen/disken.
Att iordningställa lekplatsen,
Att undervisa i Engelska både hos våra barn/medarbetare och i skolorna
Att vara aktiv i konstnärliga aktiviteter musik/ målning m.m.


Det är en mängd byggande på gång. Bland andra en liten lokal för lekskoleverksamheten.
Vi måste organisera barnverksamheten mera systematisk. Mera som en lekskola. Lekskoleverksamheten har fungerat till och från. Vissa perioder bättre vissa perioder inte alls. Jag hoppas mest att barnverksamheten blir mer inspirerad av tankar som finns i Waldorfrörelsen. Hoppas att kunniga människor kommer och hjälper oss med detta, men under tiden får vi göra så gott vi kan. Kreativitet, konstnärlighet, lekfullt lärande, m.m.

Det vore bra om var och en kan tänka efter vilka DVD filmer som kan tas med hit. Vi har tillgång till projektor och det är mäkta populärt att visa film för storfamiljen, skolbarnen och andra människor i byn.


I frågan vad gäster/volontärer kan ta med sig för meningsfulla gåvor så finns det behov av ritkort och lämpliga färgkritor för att kunna tillverka tack och julkort ritade av barnen . Korten kan bli ett bidragande verktyg att få välbehövlig inkomst till vår verksamhet.

Återkommer. Hälsningar Ewout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar