torsdag 22 december 2011

Visst är spännande att fundera på hur mycket man utformar sitt eget liv och hur mycket ödet har med saken att göra och vad som beror på omgivningen.
Dagens uppgift är förutom att överleva att förbereda inför julen och att hämta pengar och ta hand om volontärer och se till att de har meningsfulla uppgifter samt fixa så att det finns material till dessa uppgifter. Nu har även Zakaria Kazi-tani kommit med i gänget.

Volontärerna Signe Rosell , Josefine Konen Mariam Fathulahzadeh och Ellen Hagelin har tagit på sig att utforma/bygga uteplatsen till barnhemmet som vi håller på att återuppbygga. När de tröttnade på att bara konka sten så har de börjat med att juldekorera. Granen fattas men kanske får det bli Julcypress eller en tall. Gänget (släcktingarna) till Jessica och Sanna har gått ut hårt med snickrandet i Bumulayinga . Det stora arbetet är innertaket men vi ska även komma igång med badrummet toarna och köket.

Sanna och Jessicas föräldrar har nog goda anlag för tiggande för de har lyckats tigga till sig två proffsiga skruvdragare som höjer standarden på vårt byggande och det TACKAR vi för…

Vilket Julfirande kan vi förvänta oss? Många gäster höga förväntningar. Det blir även ett intensivt kyrkobesök. Troligen med ett anförande av Salome Johannes och mig. Det är förvirrande att vi har så olika föreställningar om vår religion. Det är tydligen inte så lätt att följa sitt djupt kristna budskap att inte döma,  men visst är det härlig med alla möjligheter man får att lära sig av både av det positiva och det negativa.

Hälsningar Ewout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar