lördag 18 augusti 2012

En liten talande historia..

Närmaste grannen försöker att klämma ur oss en orimligt stor ersättning för att åsnorna har skadat en del av hans majs. Mitt resonemang är att vi multiplicerar den mängd av majs som växer på den oskadade delen och på så sätt få fram hur stor skörden borde ha blivit om skadan inte hade skett.
Salome opponerar sig. Hon ser inte någon mening i ett så matematisk resenomang.
Hon förordar att vi ber motparten att ta hänsyn till våra svårigheter att föda upp många barn och tar hand om andra personliga svårigheter. 
Inte ett ord om faktiska skador så åter igen blir jag påmind om att jag nu lever i en annan kultur.

Vi har även blivit med två kossor. Bra högavkastande kor med var sin kalv så det är bara att inse att vi är på väg att bygga upp en liten mjölkkobesättning!!!!!!!

Kan man tänka sig att vår fantastiska Volontär och vän Sandra har tagit Pieter till hjälp att köpa dessa fina kor. Det är tydligen givare ur hennes bekantskapskrets som har hjälpt henne att få fram de behövande pengarna...
HURRA!!! HURRA och ett stort TACK!!!!!

Och just i rätt tid blev även den pump som är installerad med hjälp av generösa givare klar. Torrtiden gör nu att vi ännu mera uppskattar detta fantastiska framsteg.....Framstegen är ett härlig balsam på såren av svårigheterna.... TACK TACK..

Hälsningar Ewout

1 kommentar: