lördag 2 juni 2012

Hej alla läsare....

Det var ett tag sedan att jag skrev i bloggen. Inte för att det inte händer något, utan tvärt om och det är svårt att hinna med allt .
Salome håller på att förverkliga ytterligare en dröm. Med stöd av sin man Ewout (han som inte kan säga nej till sin unga vackra hustru) så håller hon på att öppna en restaurang i Mafinga.

God mat ska prägla hennes "Salome Catering och restaurang" satsning.

Det är Chefen Messisi som ska sköta köksavdelningen. Hoppas att han kan hålla sig nykter när Salome är som mest beroende av hans tjänster. Det finns goda förutsättningar att detta så småningom kommer att bli en välkommen inkomstkälla. Men alla inkomstkällor föregås av utgifter.!!!!!
Jag kontrar nu med att nu göra verklighet av min dröm att sätta igång med restaurang i anslutningen av "kulturhuset " i Matanana.


Det helt fantastiska som har inträffat är att vi har blivit beviljad ett stort ekonomisk stöd från Sven Hööks stiftelsen .
Pengarna ska användas ATT BEKÄMPA FATTIGDOMMEN MED HJÄLP AV KULTURUTVECKLING. Film musik, teater, kurser och föredrag. Jag är väldig laddad för denna satsning. Tror mig se att nyckeln till att bekämpa fattigdom sitter i den mentala begränsningen, och att verktyget är frigörelse av motivation, kreativitet, och de givna förutsättningarna för varje person.
Visst gör vi alldeles för mycket, men vad gör det när vi känner oss motiverade.

Livet är ett stort äventyr. Inte alltid rolig, men vem har sagt att äventyr alltid måste vara roliga men ändå fullt av liv. Ibland kan man gråta, ibland kan man spricka av kärlek, beundran och medkänsla. DET ÄR MITT I LIVET!!!!. Jag kommer att hålla på tills jag stupar, och sen ska det bli spännande att se vem som hade rätt över livet efter döden/eller tomheten. En andlig tillvaro? Vem vet, Den som är i "livet" får se. Men det är ingen brådska med att komma underfund med det andliga varandet eller icke varande. Innan den dagen har vi många spännande uppgifter. Hoppas på många aktiva volontärer och besökare som kan ställa sig bredvid oss på barrikaderna.

Vi är mycket beroende av människor som vill förbinda sig med det fantastiska huset i Bumulayinga. Vi behöver hjälp med Teater, Musik, Dockteater och engelskundervisning. Att laga fantastiska måltider. Sitta kring elden med Afrikanska vänner och sjunga spela trumma och dansa. Att arbeta på åkern så man svettas och får blåsor i händerna. Trampa lera, och tillsammans med våra härliga ungar smeta ned väggarna och sig själva.
Ser att om vi arbetar med en stark vision och med gemensamma krafter så kan vi verkligen betyda något för utvecklingen.


Kramar från oss i Matanana!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar