söndag 6 maj 2012

Jag hade en liten filosofisk stund med Salome.

 Hon lyssnar mera som den goda filosofen bör.
"Var och vad är sanningen ? Är det så som de västerlandet säger eller är det såsom man säger i Afrika? Är det vetenskapen som sitter inne med sanningen, eller är det filosofen, eller är det det spirituella som fångar in sanningen . Prästen som predikar så det osar svavel ? Kommer han nära sanningen,? naturbarnet ? eller är det materialisten som har fått fatt i sanningen.

Det är uppenbart att var och en av dessa källor inte kan innehålla hela sanningen. Kanske sitter var och en inne med en liten bit av den totala sanningen.?
Då borde vi berika varandra och lära att sanningen är en stor mångfald. Salome har inte tid längre med sin filosofiska man, Hon ska bada Johannes. Men hon talar ändå om att hennes man är som eftermiddagssolen. Jaha vad menar hon med det ?. Nu har jag fatt ett nytt tema för en filosofisk stund

En indian hövding säger till sin son. Att inuti oss bor det två vargar. Dessa vargar är i en ständig strid med varandra.
Den ena vargen är ond, såsom ilska, avundsjuka, intolerans m.m. Den andra vargen är god. Den har kärlek medkänsla hjälpsamhet m.m. Sonen undra vilken av vargarna är det som vinner striden?.
Det är den vargen som man matar som vinner striden säger hövdingen.
Ewout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar