onsdag 2 maj 2012

Hej läsare av bloggen.



Catharina Lind har bytt mail adress. Det är Catharina som styr med bloggen. Rattar, redigerar, för in bilder m. m så det är viktig att inlägg kommentarer m.m. kommer till hennes nya mail adress catharina.lind@hotmail.com

Vi har det bra. Visserligen är vi på väg in i den kalla årstiden. Kallare blåsigare och torrare. Men det innebär inte att man kan gå in i vinterdvala. Strävsamhet råder och Ewout blir ganska trött ibland.
Oro för olika människor. Oro för pengar, oro för barn som har svårigheter. Och en del irritationer.
Det råder en destruktiv stämning av mångt och mycket.

Smutsen suger sig fast i det nytvättade barnet. Vi har med stor möda putsat upp barnaskaran som ska på utflykt. Det sista som lilla Sara gör är att ramla i en smutspöl. Akisa springer med utbredda armar efter bilens sida så hennes vita tröja är nu smutsig på armar och bröst. Alfa har klättrat upp ett träd och kommer nerramlandes med en persika i handen. En gren gick av och Alfa ser bedrövlig ut.
En grannpojke kommer med en yxa och slår ett jack i varje träd som han passerar.
Grannens kor är ut i majsen och mumsar i sig.

Några barn beundrar nya böcker som har givits av givmilda volontärer och efter läsningen ar varje sida vikt. Konstig, men det är en destruktiv stämning över det mesta.
Vet inte om det är min ålder som gör mig irriterad eller om det är en berättigad frustration. Självklart behövs det mera fostrande och självklart behöver varje barn mera individuell uppmärksamhet. Men varför har jag känslan av att jag står ganska ensam i denna strävan.

Kramar från en trött Babo


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar