söndag 9 september 2012

Du som söker en utmaning har nu en fantastisk möjlighet att vara delaktig i att göra livet bättre för ett antal behövande barn i Tanzania.


Barnhemmet Bumulayinga är nu i det närmaste färdigställt förutom en del inredning och köksförnödenheter
Barnhemmet är avsett för ca 15 barn . I anslutning till familjehemmet kommer det att finnas ett hus som är avsett för omvårdnad, lunch, mm till skolbarn och dagisbarn som för övrigt bor hos släktingar.
Det finns två stora rum för er som vill förbinda sig med verksamheten.

Vår förhoppning är att ett antal personer vill förbinda sig och vara delaktig i detta initiativ genom att dels bo med barnen periodvis samt vara villig att hjälpa till med finansieringen för att driva barnhemmet.

 
Att betyda något för ett behövande barn är jag säker på att alla vill men det kanske inte är så lätt att veta hur man ska hjälpa vilket är förståligt.
Det vi behöver är ansvarsfulla personer som vill vara delaktig i att ge barnen en strukturerad vardag med allt vad det innebär som att se till att barnen borstar tänderna, läsa sagor, leka, sjunga .
Hjälpa till med läxläsning samt att dom lägger sig rena med pyjamas på kvällarna kanske läsa en nattsaga. Att fungera som den extraförälder som ger struktur och trygghet är ett viktigt inslag.
Du som är intresserad kan också påverka kvaliteten på barnens boende.

Det kommer att finnas Afrikanska medarbetare som är medboende på barnhemmet som hjälper er att hjälpa och tryggheten är god genom att det kommer att finnas säkerhetsvakt på platsen och det är nära till Moyo kwa Moyo (Ewout och hans storfamilj)

Till dags dato är det 3 nyfödda bebisar en ettåring och tre tonåringar på vår boendelista.

För att vi ska veta hur långsiktigt vi kan planera så behöver vi veta mer exakt vilka som kommer att bli husets innevånare och vilket stöd vi kan förvänta oss.
Catharina Lind har ställt sig till förfogande att vara samordnare som kontaktperson med intresserade personer som vill vara delaktig i denna fantastiska möjlighet.
Förutom Catharina (60+) hoppas vi på att mogna människor ensamstående eller par anmäler sitt intresse för att vara en stöttande faktor för detta familjehem för de föräldralösa barnen.

Du som tycker detta låter spännande och utvecklande hör av er till
Catharina för mer information .
Hon har varit här tre gånger och är insatt i hur vardagen ser ut i Matanana..
Maila catharina.lind@hotmail.com eller ring hene på 0703187066

Ni är välkommna och ni behövs och ni blir givetvis hämtade på flygplatsen i Dar es Salaam

Hälsningar Ewort

 
 
Barnhemmet ligger vackert benäget med en
underbar utsikt över bergen.
Foto Jessica Klinte.


1 kommentar:

  1. Tänk vad spännande! Ett barnhem till är byggt och verksamheten utökar för barnen till vår stora glädje:)
    kram Madde

    SvaraRadera