lördag 14 april 2012

Hej igen alla vänner...
 
Har nu skjutsat tre volontärer till Dar es Salaam. Anna Torya, Zandra Eriksson och Anna Lindström. Resan gick bra men det var mycket kaotisk vid infarten till Dar. Fläktsystemet och jag kom i olag med varandra så imman försvårade sikten. Här är man inte inne på att blända av med följden att sikten blir mycket dålig. Men vi kom fram och det övernattades i ett Lutersk vandrarhem som ligger strategisk bra till när man ska vidare till Zanzibar. Vandrarhemmet ligger bakom kyrkan mycket nära färjorna. Polisen lyckades försvara vårt sökande efter den rätta platsen. Man förväntas veta vad som är en enkelriktad väg även om det inte finns en skylt. Poliser var fyra stycken så det blev lite dyrare att friköpa oss. Om man låter det gå längre och blir medtagen till en polispost så kan det näst intill bli så att man får sin plånbok länsad av många poliser som gör anspråk på innehållet. Men som sagt allt gick väl.
 Jag är verkligen trött på dels detta med poliser men även andra Afrikanska personer. Det är ett evigt tiggande av pengar. Försöker att se det som en annan skatteavgift, men det är verkligen tröttsamt. Skatten går åtminstone till det kollektiva. Här göder man ett korrupt roffande av enskilda och som västerländare "Musungo" kan man få intrycket av att detta bara riktas till oss men det är även Afrikaner som blir utsatta. Mötte en nunna och hon var näst intill gråtfärdig. Hon blev allt som oftast ansatt av tiggerier. Hon sa att hon kunde tåla tiggeri av en verklig fattig. Men av medelklass folk och även hennes nära bekantskapskrets kunde se en framgångs person i henne som man kunde tigga av trots att hon vigde hela sitt liv att att dela med sig.
Men om man ser det ur den tiggandes vinkel så kan man ändå förstå att det är frustrerande att möta människor som tycks ha så mycket pengar så de kan se välmående ut och borde dela med sig av sitt "överflöd" till andra.

Huset i Bumulainga är nu så gott som färdigställt. Sandra och Jessika har bidragit stort till detta fantastiska husets färdigställande.


Huset som sådant har framförallt kommit till genom insatser från Vishal och företaget Lundalogik. Nu är vi i skedet där vi ska bebo och använda denna stora resurs. Avundsjuka i byledningen gör att vi har lite svårt att finna samarbete från dem men jag oroar mig inte. Det kommer att ta lite tid men vi ska se till att allt kommer till nytta för behövande föraldralösa barn. Driftskostnader av huset är tänkt att skötas genom att vi attraherar gäster som vill bo tillsammans med barnen under kortare eller längre tider. Huset ligger helt fantastisk. Ett par Afrikanska medarbetare sköter det dagliga arbetet och gästerna kan vara del av denna storfamilj. Se till att standarden i detta hus med 12 behövande barn i olika åldrar upprätthålles. Läsa sagor, bada, borsta tänder och lägga barnen. Ge barnen en atmosfär av trygghet och omsorg.
ANMÄL ERT INTERESSE AV ATT VARA EN SÅDAN RESURS!!!!!!!!
Ni är efterlängtade!!!!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar