onsdag 8 maj 2013

Vishal, Jessica, Sanna och Linnea!!! Ni är stora hjältar,



Det är med stor glädje jag ser att allt det enträgna arbetet av många människor börjar att bära frukt. Det har varit ett hårt arbete att nå fram till dit vi kommit nu.

Vishal Granata var den som genom insamlade medel från sin arbetsplats och sina anhöriga hjälpte Moyo kwa Moyo att köpa den mest fantastiska tomten kan tänka sig för att bygga ett barnhem.

Året var 2009 och sedan dess har turerna varit många. Redan från början användes platsen för att hysa in ca 45 skolbarn som dagligen kom för att äta sin lunch där.

Själva byggandet gick ganska trögt. En del hinder var från svartsjuka människor i byn och det kändes i det läget osäkert att satsa stort i en by där by-ledningen mest var ute efter egen vinning. Vishal fortsatte att stötta projektet, och han fortsatte även att stötta oss i Moyo kwa Moyo.


Men de som har en aning om byggande vet att ett hus även kräver inredning, innertak, sängar, köksinredning m.m.
Då dök det upp två driftiga volontärer som heter Jessika och Sanna och dom var fast beslutade att inte ge sig förrän huset var helt inflyttningsklart. De samlade ekonomiska medel och arbetade och slet med huset under 7 månaders tid. Sedan åkte dom till Sverige ett tag men i höstas var dom åter på plats för att färdigställa barnhemmet. Då kom även Linnea in i bilden och tillsammans med våra afrikaner har dom nu nått målet.


Jessica har förbundit sig så starkt till huset och husets medarbetare och barnen där så hon har åtagit sig att även framöver vara den drivande motorn på barnhemmet så att många barn kan dra fördel av alla insatser. Ett Stort tack till järngänget Vishal, Jessica, Sanna , och Linnea samt alla afrikaner som hjälpt till.

Vishal, Jessica, Sanna och Linnea!!! Ni är stora hjältar, riktiga pärlor och jag hoppas mycket på ett gott samarbetet med Er. Tusen tack...

Ewout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar