fredag 3 februari 2012

Sänder texten till dagboken som vanlig till Catharina Lind. Men Catharina har svårt för att hålla sig på plats i Sverige. Hon är ut på egna äventyr och oroar sin omgivning  så vi hoppas att få se henne snart här i Matanana.
Här är det är som vanlig full aktivitet. Volontärer är aktiva och det byggs en hel del och även hemundervisningen hos oss börjar ta sin form.
Detta att vi har börjat med hemundervisning är på sätt och vis en nödvändig åtgärd. Skolorna vägrar sluta slå barnen med käpp och att inte slå är ett villkor för att vi ska ställa oss positiva till att hjälpa till med engelsk undervisning.
Så faktum är att vi för närvarande inte kan hitta en skola som vill ställa upp på dessa självklara villkor. "Ni får hjälp med engelskundervisning. Ni får tillgång till engelsk litteratur men villkoret är att ni slutar slå barnen .

Man tycker att det borde vara en lätt sak att genomföra särskilt eftersom det även i Tanzanisk lag är förbjudet att slå barn i skolorna. Men som vanlig känns det mera genomförbart att ta saken i egna händer och börja undervisningen som hemundervisning hem hos oss.
Hemundervisningen är ett frö till en framtida skola. En skola med motiverade barn kreativitet hantverk konst och musik.

Hälsningar Evout...

Ewout... Jag kommer om ca 1 vecka../ Cath...

1 kommentar:

  1. Jag tror att ni kan lyckas övertyga skolorna med tiden. När ni visar på att era elever lär sig väl så bra eller bättre än i skolorna, så kan ni visa på att aga inte leder till annat än rädsla. Lycka till.

    Har föräldrarna något att säga till om om skolgången? Kan de påverka i vilken utsträckning lärarna slår barnen?

    SvaraRadera