tisdag 7 februari 2012

Dar es Salaam är en spännande stad.

Ewout kör som den värsta marodören i den kaotiska trafiken för Ewout har hört att man ska hålla ledningen och inte låta sig trängas in i ett hörn. Men nu när allt har gått vägen och inga olyckor har hänt så funderar Ewout på om han kan ha jobb som taxiförare i Dar. När inte Salome är med så är det ingen som håller koll på Ewout.
Vi har ätit vår Chinesiska heta krabbrätt . Detta är den stående belöningen när jag har klarat den besvärliga resan till Dar. På listan till uppgifterna här i Dar står verktyg och förnödenheter till restaurangens kök. Vidare ska Jeroen van Laar och jag umgås. Jeroen tar ansvaret för att volontärer blir hämtade från flyget, och att de kommer på bussen till Matanana.

Det är lite kris i den Ideella föreningen Yatima i Uppsala. Motivationen och orken tryter för att fortsätta med styrelsearbetet. Så nu är det frågan om hur denna viktiga uppbacknings uppgiften ska skötas. Det finns ett trängande behov av personer som vill och kan ställa upp till den nya styrelsen. Tanken är att det ska bli sa ringa belastande arbete som möjlig.
Att styrelsemöten ska begränsas till endast ett årsmöte.
Att de öviga mötena ska skötas med ett minimum och med hjälp av datamöten.
Det är betydande och viktiga pengar som söker sig till oss för att stötta vår angelägna uppgift att stötta föräldralösa barn i ett starkt AIDS- drabbad område i Tanzania.

90.000 kontot är förhållandevis administrativ betungande och kostsamt, så det är tänkt att upphöras. Istället ska ett vanlig PG konto öppnas.

Jag är ytterst tacksam för några personer som vill stötta oss med sitt namn i förenings styrelse för att hålla igång den ideella föreningen Yatima i Sverige.

Hälsningar Ewout

2 kommentarer:

  1. Ta väl vara på min dotter Isabelle. Hoppas att hon och Ni trivs tillsammans.

    Mvh Sivert Rosander

    SvaraRadera
  2. Hei. Mitt navn er Henriette, og jeg kommer til ditt barnehjem i Juni for å jobbe som frivillig.
    Jeg jobber i en barnehage her i Norge(Alta) og skal ha et lite prosjekt om deres arbeid i Tanzania. Sammen med barna her skal vi prøve å få samlet inn penger til barna der. I den forbindelse lurer jeg på om du kan sende meg info om barnehjemmet, og noen bilder som jeg kan vise barna.

    På forhånd takk!
    Send til mail: henriette-olsen@live.no

    -Henriette Olsen-

    SvaraRadera