tisdag 3 augusti 2010

Kära läsare. Är i Iringa, det blir mycket till Iringa nuförtiden. Vi är aktiva i Saba Saba Gatubarnsprojekt. Här ställer vi i ordning, så att våra volontärer kan delta här. Vi målar rummen som vi disponerar. Och vi är igång att bygga ett litet bageri. Är det inte fantastiskt?

Vi västerlänningar tror att vi råkar illa ut många gånger, men även afrikaner råkar illa ut i denna djungel. Som jag nämnt tidigare blev Salome rånad häromdagen på ett betydande belopp. Hon försökte låtsas att hon kunde hantera denna pärs. Men det var för mycket, hon bröt ihop och grät. ”Du kommer aldrig att älska mig igen efter denna händelse!!!!!!!!!” Vi var ganska beroende av de pengar som försvann, men det är inget mot vad jag våndades för min älskade Salomes skull!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vår aktivitet med barnens rättigheter har fått ett bakslag. Myndigheter visade sig intresserade av att stötta detta initiativ. Och det lät ju bra. Men sen kom omgående post med frågan om vad de kunde få för pengar för att de stöttade oss. Afrikaner är otroliga, framförallt de som är i ledande ställning!!!!

Skriver en önskelista:
En projektor till datorn, så att vi kan besöka skolor och använda filmvisning med diskussion i engelskundervisning.
Vi önskar få kontakt med någon volontär som har kunskaper om fysioterapi.
Vi behöver ha en handprotes till Baba Evelina som kommer att få sin enda illafungerande hand amputerad.
Vi behöver ha tag i en volontär som kan något om vedeldade ugnar och bakning.
Vi behöver ha tag i en Waldorfförskolelärare som kan tänka sig att hjälpa oss med vår nystartade förskola.

Vill inte göra önskelistan alltför lång !!!! Väl mött på barrikaderna!! Hälsningar Ewout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar