söndag 29 augusti 2010

Det blir ganska mycket Iringa nuförtiden. Gatubarnsprojektet är en oerhört spännande händelse. Vi bygger, så att ett antal volontärer kan vara där en vecka i taget.

Vi bygger ett litet bageri, och nu är det även igång med en uteservering, ett fik med nybakat bröd.

Vi vill ha läsarnas medverkan att ge oss böcker på engelska (framförallt ungdomsböcker) och även engelska tidskrifter. Gärna med mode, eftersom vi ska hjälpa tjejerna att få möjlighet att sy sin drömklänning. Det ska bli en riktig höjdare, när det blir modeshow när det blir grand öppningsdag.. Det är så kul att komma till Sabasaba. Alla är entusiastiska. Aktiviteterna sjuder....
Salome är den gamla Salome igen .Efter en svårare period, sjungs och dansas det igen vid kvällsstunden.
Många människor i byarna är särskilt glada över oss. Men några är återhållsamma och sura. Detta på grund av vårt arbete med barnens rättigheter. Särskilt lärarna känner sig hotade. I en utvecklingstanke är det saker som måste ändras (annars blir det ingen utveckling). Och det kan kännas tungt när man känner sig utpekad. Inget barnarbete längre i skolorna, och ögona är starkt riktade på lärarna i sammanhang med sexuellt utnyttjande och att barn blir slagna. I Matananaskolan blev barna förberedda på vår ankomst, genom att lärarna utlovade stryk till de barn som skvallrade om vad som pågick i skolan. I en skola var alla barn på lärarnas åker när vi kom. Vad gör barna idag? ”Idag har vi utomhusaktivitet”, var svaret. Lärarna åtar sig till och med anbudsprojekt (som de sen utför med barna som gratis arbetskraft).

Nu blir det frågan hur vi ska gå vidare. Det ser ut att bli massmöte i byarna, där vi berättar om resultatet av vår frågegenomgång. Och där vi ska presentera hur vi kan stötta framsteg. Det ena som blir aktuellt är engelska klubbar, sen vill vi ha tag i en projektor, så att vi kan visa engelsktalande filmer. Och även hoppas jag på att det kan komma många böcker (som blivande volontärer kan ta med sig) så att det kan byggas upp små bibliotek i de olika skolorna (om ni kontaktar volontärresor så kan de kanske ordna med att materialet blir fraktat).

TACK FÖR ALLA ENGELSKA BÖCKER OCH TIDSKRIFTER SOM NI KOMMER ATT SKÄNKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 kommentar:

  1. Kul att det rullar på med bageriet! Lägg in några bilder vid tillfälle! Hälsa alla! /Olof

    SvaraRadera