torsdag 1 augusti 2013

Kära blogg läsare.

 
 
Många händelser, svårigheter och intensivt arbete har stagnerat bloggskrivandet. Vill anstränga mig att uppdatera läsarna. Vi har öppnat vårt nya internet café. Med finansierings hjälp från Alströms har denna stora satsning genomförts.

Johannes väntar ett syskon. Ett barn tycks vara inställd på att vara delaktig i händelserna i Matanana. Märkliga röster viskar om att det har kommit en ny Abraham till Matanana vad de nu kan mena med det. Johannes pratar nu . Han pratar i ett. Han vänder sig på engelska till sin far och på Swahili till sin mor. Modern Salome kräks nu nästan dagligen. Men hon tycks glädja sig åt det.

Volontärer kommer och går men i denna kontaktyta händer fantastiska saker. Tak blir lagda. Engelskundervisning tar form. Klassrum i primary skolan blir målade. Barnen i storfamiljen får hjälp i sin utveckling. Yrkesskolan är i sin utveckling. Barn står pa kö att få bo i våra boende former.

 
 
Vi hör många glädjande berättelser från Tanzania. Men ser man under ytan så finns det även betydande svårigheter. Min vän Ernest blev häromdagen rånad. Han körde i mörkret vägen till Arusha. På vägen var stockar utlagda och de blev överfallna av ett hänsynslöst gäng. Bundna och slagna. Sedan försvann gänget med deras värdefulla tillhörigheter. När de fick kontakt med polisen så småningom blev Ernest satt i fängelse. Där blev han sittandes för polisen påstod att han eventuellt var delaktig i rånets förberedelse. Efter att han blev frisläppt så var hans fina bil försvunnen. Enligt Ernest var det polisen som hade tillförskansat sig den...............

Jag hyr en restaurang i Shangalawi. Har betalat förskottshyra för flera månader . Men den driftsansvarige har sålt av och tömt allt bränsle på bensinstationen och nu har han försvunnit med alla pengar inklusive min förskottshyra. Man kräver mig nu på förnyad betalning.

Men det finns även mycket glädje . I morgon blir det informationsmöte på Moyo kwa Moyo. Information ska ges om hur computerklass ska fungera och hur den framtida Yrkesskolan ska kunna ta emot nya elever. Det blir även information om vilka fördelar man kan ha av att installera solpanel och solcells belysning.


Hälsningar Ewout









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar