torsdag 28 mars 2013

Afrikahälsning

Lilla Beckhamn och Lea är nu fullt etablerade som våra minsta barn. Johannes klassas inte längre som liten för han är en ytterst självständig krabat. För min del alldeles för lite beroende av sin pappa.

Beckham är några månader äldre än Johannes men inte lika försigkommen. Även Lea är i samma ålder men hon är ett klent barn. Hon har fortfarande för svaga muskler för att kunna stå självständigt. Det har varit ett stort problem att jag inte lyckades att sätta kraft bakom kravet att man ska byta på henne så snart hon är blöt. Här om dagen så blev jag ordentligt arg i denna fråga och nu ser det ut som att man tar denna uppgift mer på allvar. Inom snart kommer det en utbildad barnsköterska som ska ta hand om dessa små barn och de barn som står på väntelista att få komma till oss.

Yrkesskolan som jag har tagit initiativ till i Matanana ser ut att bli en succé. Många ungdomar även från andra byar och från Mafinga hör sig nu för om de kan ansluta sig men vi är inte riktig redo för en invasion av elever ännu. Vi kan se att behovet är stort men det är många formella frågor som måste vara behandlade innan vi är redo. Passar på att önska er alla en fin Påsk...

Ewout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar