lördag 20 september 2008

Hej vänner.
Angående vaccination har jag inga åsikter men följ rekommendationer från vaccinationsbyrån. Angående malaria har jag fått rekommendationen från "gamla rävar" i Tanzania att ta Cotexin dihydroartenisine är man är i malariariskområde (Såsom Dar es Salaam). En tablett som förebyggande och ytterligare en tablett när man inte mår så bra och tror att man eventuellt har fått malaria. Om det känns mera allvarligt tar man sig till läkare för blodprov och vidare behandling. Den som hämtar från flyget har med sig och ni kan få gratis. Ta med er myggrepellens (stift eller sprej) till första dagarna. Projektet ligger 2000 meter över havet och där är det knappt någon risk.

Maten är inkluderad i paketet på projektet. När vi är ute och reser ingår bara frukost. Var och en står då för sin egen lunch- och middagskostnad (eftersom det är så olika vad man vill ha). Drickor och öl kan köpas till självkostnadspris. På projektet: Skämma bort sig med extravaganser gör man på egen bekostnad. Jag anser att man bör ha tillgång till ca 4000 på sitt Visakort. Troligen går det inte åt mera än hälften, men det är bra att ha en reserv. Plus att man lämpligen kan ha några hundra US dollar som en reserv.

Tog Sveriges läkarförbunds patientinfo till hjälp ang Hiv/Aids.
Smittrisk: Hiv smittar via blod. Sexuellt och från mor till barn i samband med graviditet och förlossning. Smittan via blod kan ske vid blodtransfusion samt vid stick t ex. orena injektionssprutor. Smittrisk finns också om smittat blod kommer i kontakt med slemhinnor. Hiv smittar inte via sociala kontakter. Vid osäkerhetsmoment t.ex. blöjbyte, upptorkning av spyor eller blod: använd skyddshandskar. Kondom är ett bra skydd mot hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar. Kom ihåg: Aids är ett allt överskuggande problem i den trakt där vi arbetar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar