torsdag 1 april 2010

Neema handy craft är ett härligt ställe i Iringa. Alla volontärer trivs att gå och tanka ny inspiration här. Det är ett engelskt projekt för att stötta handikappade. De har verkstäder, försäljningslokal och ett härligt fik. Nu har de även ett välfungerande Internetcafé. De har utlovat ett stöd till vår strävan att hjälpa handikappade människor i Mafinga. Har fortfarande inte hittat en lämplig lokal för denna verksamhet. Kommer även att behöva ekonomiskt stöd. Detta är ett mycket angeläget projekt. De handikappade har totalt inget skyddsnät. Det är beklämmande att se hur de kämpar ur sitt bottenläge.
Hela vårt härliga gäng volontärer, medarbetare och några barn har bott några dagar i Bumilayinga. Här har det tagits krafttag att aktivera färdigställande av det stora hus som byggs där. Byggnadens läge är så inspirerande. Det skapas stor energi att göra detta till ett center inte bara för att hjälpa människor i nöd, men även för oss som arbetar här att få ny kraft och inspiration. Tyvärr är det mycket kvar att färdigställa innan inflyttningen kan ske. Jag har missbedömt hur stor insats som krävs. När väggarna och taket är på plats, så tror man att det snart är klart för inflyttande. Men just nu överväldigas jag av det stora arbete som återstår.
Det ser ut att inte bli så många volontärer under sommaren. Det finns utrymme för besökare att vara här ett tag. Jag hjälper gärna till med planerande av resande, Safari, boende, besök till Zanzibar, Kilimanjaro, och allt som detta land har att bjuda på. Hör av er, ni som vill veta mera. ewoutvanalphen@msn.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar