onsdag 25 februari 2009

Dagbok. Trötta och glada är vi tillbaka från en lyckad safari. Tillsammans bestämde vi oss för att sätta upp denna safari i stor skala. Vi hyrde en 30-sitsig välutrustad coaster buss. Elva Musungos och arton Afrikaner, medarbetare och barn. Det var långt att åka, det var kämpigt att vara lite för länge utan mat. Men det var underbart. Ungarnas glädje vägde väl upp all hardship. Vi såg dem alla: elefanter, apor, lejon, giraffer, antiloper, drakliknande uganos, mini-antiloper, hyenor m.m. På natten i vår enkla bandor blev vi väckta av högljudda elefanter och flodhästar, som stökade runt vårt läger.
Jag njuter, har fått det som jag ville. Är mitt i händelsens centrum i ett otroligt Afrikaäventyr. Men ibland blir man trött. Vi svenskar har ett gott hjärta, och vill gärna vara till nytta, men tyvärr känns det ibland så, att vi kan dela med oss, bara det inte gör avkall på vår livsstil, våra vanor, vår säkerhet och bekvämlighet.
Vårt ökade nätverk är en stor tillgång, fler och fler vill vara stöttande i det arbete som pågår här. Detta kräver ökad organisation, mera kunnande. Vi har ett så härligt gäng här som sitter kring elden och skrattar och gråter tillsammans. Tack allesammans. Kram Ewout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar